June 9, 2023

Talent sau munca? Ce este mai important in jocul de minitenis?

Sportul este fara indoiala o modalitate excelenta prin care copiii se pot dezvolta armonios si isi pot descoperi abilitatile. Cat sunt mici acestia invata extrem de repede si sunt dornici sa descopere lumea inconjuratoare si tot ce are aceasta de oferit. Este si cazul cursurilor de minitenis la care din ce in ce mai multi prichindei participa saptamanal, unii pentru a se familiariza cu sportul alb si provocarile pe care le implica, altii pentru visul de a face performanta si a juca pe cele mai mari arene din lume, insa, uneori, apare intrebarea: "Ce e mai important in tenis sau chiar in minitenis? Talentul sau munca?".
Traim in epoca in care nu mai avem rabdare, ne dorim sa obtinem totul cat mai repede, daca se poate cu putin efort, iar lumea aspira la succesul dobandit peste noapte. Aceasta dorinta total nerealista este de fapt unul dintre cele mai frecvente obstacole in calea succesului in lumea sportului alb.
Visul oricarui copil trebuie incurajat
La o varsta frageda copilul nu stie ce inseamna succesul, nu are o astfel de notiune in minte, insa ii place sa fie apreciat, laudat si incurajat atunci cand face un lucru foarte bine. Aici intervin atat parintii, cat si antrenorii de la cursurile pentru copii, care trebuie sa il indrume pe junior spre calea succesului.
Victoriile meciurilor de maine inseamna munca de azi imbinata cu talentul care a existat dintotdeauna. Ambele sunt la fel de importante pentru ca tanarul jucator de minitenis sa iasa invingator din lupta pe care o da cu sine insusi in teren. Cu alte cuvinte, cele doua atribute nu pot exista una fara cealalta.
Nu poti face nimic cu talentul tau in tenis sau in orice alt domeniu daca nu muncesti, la fel cum munca nu este suficienta pentru a face performanta si a iesi din multime daca nu esti inzestrat cu un strop de talent. De asemenea, efortul nu poate face talentul mai putin valoros, insa talentul devine mai putin relevant cand nu este perfectionat prin munca, dedicare si perseverenta.
Si pentru ca aceasta "batalie" se da intotdeauna atat in mintea unui copil cat si in sufletul lui, parintii si antrenorii trebuie sa ii fie alaturi in permanenta. Acestia trebuie sa laude asumarea riscurilor, victoriile, evolutia, chiar si esecul. In cele din urma, copilul devine castigator abia atunci cand intelege de la sine ca un esec inseamna, de fapt, o lectie invatata.
La cursurile de minitenis de la Academia Victor Hanescu, copiii invata sa se descopere, sa isi testeze limitele si sa isi doreasca mai mult. Toti jucatorii sunt incurajati in permanenta si ghidati cu atentie si pricepere spre drumul lor presarat cu succes, dar si cu multe obstacole.
Pentru a putea trece peste piedicile pe care le au, prichindeii au nevoie de parinti intelegatori, antrenori care sa ii motiveze constant si un mediu de viata activ, care sa ii mentina interesati si atenti la tot ceea ce-i inconjoara.
Cand copilul care merge la cursuri de minitenis este dornic sa invete, el va fi, mai tarziu, dispus sa munceasca pentru visul lui si sa ajunga in varf, acolo unde merita cu adevarat!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip