June 9, 2023

Cursuri de tenis pentru copii – cum il ajuti sa reuseasca?

Daca micutul tau isi doreste sa invete tainele sportului alb si ti-ai propus sa il inscrii la cursuri de tenis pentru copii, este foarte important sa il sprijini din toate punctele de vedere in acest demers. Pe langa faptul ca va trebui sa ii fii alaturi in orice moment, avand in vedere ca este un mediu solicitant si plin de urcusuri si coborasuri, juniorul tau va avea nevoie de sfaturi si de intelegere.
Chiar daca nu esti un pedagog sau un psiholog foarte bun in "meseria" de parinte, stii cat de important este ca micutul tau sa se simta apreciat de intreaga familie. Tocmai de aceea, iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta si pe tine sa gestionezi situatiile care apar in urma frecventarii unor cursuri tenis copii!
1. Invata-l despre bucuria jocului
Indiferent de evolutia sa in timpul unor cursuri de tenis pentru copii, trebuie sa iti inveti copilul sa se bucure din plin de meciurile din teren si de ocazia de a interactiona cu ceilalti copii. Juniorii nu trebuie sa se simta constransi in practicarea acestui sport, iar orele de antrenament trebuie sa fie asteptate cu emotie si nerabdare. Copilul trebuie sa simta ca ii face placere sa joace, iar acest lucru se poate intampla doar daca se simte in largul sau pe teren. Spune-i, ori de cate ori ai ocazia, ca esti mandru de evolutia lui si ca il sustii neconditionat.
2. Intelege ca fiecare copil este diferit
Cateodata, intre prietenii de familie sau cunostinte apar unele competitii in ceea ce ii priveste pe copii. De cate ori nu ai auzit afirmatia "copilul meu este cel mai bun din echipa"? Cea mai mare greseala este sa iti compari copilul, tocmai de aceea este foarte important sa ai rabdare cu el si sa intelegi ca va invata in ritmul lui, in functie de cat de mult ii place sau de cat de talentat este in acest domeniu.
Incearca sa ii creezi un mediu in care sa poata invata si sa faca ceea ce ii place in acelasi timp. Lasa-l sa descopere, nu il certa atunci cand greseste sau cand pierde in joc si sustine-l ca pe un adevarat campion. Daca te va vedea multumit de rezultatele sale, va sti ca este apreciat si va munci mai mult pentru a se bucura din nou de laude si, de ce nu, de o eventuala rasplata.
3. Nu iti proiecta imaginea de sine in copilul tau
La varsta adulta, poate ai anumite regrete in ceea ce priveste tenisul. Poate ti-ai fi dorit sa participi si tu la cursuri de tenis pentru copii pe vremea cand erai mic, insa nu ai avut aceasta posibilitate. Asta nu inseamna ca micutul tau trebuie sa actioneze la fel ca tine. Cu alte cuvinte, incearca sa nu iti proiectezi propriile ambitii si visuri de a avea un copil campion asupra juniorului. Prea multa presiune il poate indeparta de tenis, tocmai de aceea este important sa il apreciezi pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce ar putea fi.
Dupa cum vezi, suportul moral si feedback-ul pozitiv sunt elemente extrem de importante cand vine vorba de a-ti sustine copilul in frecventarea cursurilor tenis copii.
Creeaza-i un sentiment de incredere, incurajeaza-l la meciuri, indiferent de rezultatul acestora si bucura-te impreuna cu el de tot ceea ce are de oferit lumea sportului alb.
Alaturi de antrenor, parintii sunt cei care ii pot da "aripi" juniorului de azi pentru a-l ajuta sa devina campionul de maine!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip