June 9, 2023

Cursuri de tenis pentru copii – ce va invata copilul tau dupa prima lectie?

Daca ai ajuns sa citesti acest articol, inseamna ca fie esti interesat de un program de cursuri de tenis pentru copii, fie micutul tau deja se antreneaza alaturi de cei mai buni profesionisti din domeniu. In oricare dintre situatii te-ai afla, este foarte important sa stii care sunt avantajele de care juniorul tau se va bucura odata ce paseste pe zgura.
Ca in orice alt domeniu, prima lectie este cea mai importanta, aceasta fiind definitorie ca impact asupra copilului tau. Este momentul in care micutul reuseste sa isi faca o imagine de ansamblu asupra domeniului si isi poate da seama daca ii place cu adevarat sau nu sportul alb.
Ce va invata la prima lectie?
Spre exemplu, in cadrul Academiei Victor Hanescu, micutul va invata totul despre echipamentul si strategia de joc, astfel incat sa fie incurajat sa faca performanta in viitor si, cel mai important, sa se bucure de fiecare meci in teren.
Planul de antrenament din cadrul academiei este structurat pe etape, in asa fel incat cel mic sa aiba propriul sau ritm in care sa isi desfasoare activitatea sportiva. Terenurile pe care se desfasoara aceste cursuri de tenis pentru copii sunt intretinute pana la cele mai mici detalii, astfel incat juniorii sa se bucure de sport cat mai mult si sa se simta in largul lor jucand tenis.
Daca observi ca micutul tau este fericit in urma primei lectii pe teren, inseamna ca a fost o alegere excelenta. Insa daca acesta este dezamagit de "performanta" sa sau de modul in care a jucat pentru prima data, incurajeaza-l si ai rabdare cu el.
Incearca sa nu pui presiune pe felul in care invata tenis, in raport cu alti colegi, lasa-l sa se desfasoare asa cum isi doreste si nu il critica pentru modul sau de abordare sau lipsa de initiativa in teren. Roaga-l sa iti povesteasca experientele de pe parcurs si vezi daca se simte atras de acest sport in timp. Felul in care iti va vorbi despre joc si despre regulile invatate direct de la trainerii de cursuri tenis copii te va ajuta sa iti dai seama cat de mult isi doreste sa fie in acel loc.
Tenisul, terapie pentru minte si corp
Se spune ca tenisul are puterea de a te ajuta sa uiti de griji si sa te relaxezi complet de indata ce tii racheta in mana. Insa aceasta relaxare este valabila chiar si pentru copii, in special in cazul celor mai agitati dintre ei, care au foarte multa energie si nu au ocazia de a-si consuma resursele intr-un mod productiv. In locul jocurilor pe calculator, varianta unor cursuri de tenis pentru copii este ideala, mai atunci cand simti ca prichindelul tau are nevoie de sport pentru a se dezvolta atat fizic, cat si psihic!
In timpul lectiei de tenis, concentrarea lui se va axa doar pe racheta, minge, fileu, teren si antrenor. Aceste elemente formeaza cadrul perfect pentru ca micutul tau sa evadeze din rutina si sa scape de monotonie. Simplul fapt ca se va stradui sa isi perfectioneze lovitura il va conduce spre o stare de spirit mai buna si ii va accelera spiritul competitiv. Cu timpul, isi va dori sa devina mai bun si va constientiza importanta acestui sport in viata lui!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip