June 9, 2023

Vrei sa treci la nivelul urmator in tenis? Iata cateva sfaturi utile!

In tenis, ca in orice alt domeniu, este nevoie de multa munca si perseverenta pentru a reusi sa fii de fiecare data pe podium sau chiar invingator. Daca jucatorii doresc sa progreseze si sa joace din ce in ce mai bine, ei ar trebui sa petreaca multe ore pe teren, la antrenamente, pentru a dezvolta diferite abilitati si aptitudini necesare jocului.
Totodata, antrenamentul trebuie sa fie personalizat in detaliu, asa cum sunt cele pe care le oferim la Academia noastra, pentru ca ritmul si progresul difera de la o persoana la alta. Astfel, fiecare jucator poate fi mai bun, daca stie sa isi imbunatateasca punctele forte si sa le constientizeze pe cele slabe.
Daca simti ca vrei sa treci la nivelul urmator in tenis si nu esti adeptul stagnarii, iata cateva sfaturi utile care te vor propulsa de la "incepator" la "avansat" in cel mai scurt timp!
Adapteaza-ti antrenamentele la nivelul la care esti
Oricat de multa presiune ai pune pe tine pentru a deveni un jucator mai bun, trebuie sa stii ca nu vei reusi acest lucru, daca iti vei forta corpul. Organismul uman este extrem de inteligent, prin urmare nu il poti "pacali" cu astfel de tehnici. Mai mult, daca practici exercitii mult prea ample pentru nivelul tau de pregatire, risti sa deprinzi obiceiuri tehnice defectuoase de care cu greu vei mai scapa.
Pentru a te asigura ca nu iti ruinezi motivatia si ca ajungi la nivelul urmator, apeleaza la sfatul profesionistilor in domeniu si cere sfaturi avizate despre cum iti poti imbunatati tehnica de joc. Acestia iti vor spune cum sa iti adaptezi antrenamentele si te vor invata sa iti valorifici talentul si aptitudinile.
Asigura-te ca performanta este scopul tau
Iti doresti sa treci la nivelul urmator in tenis sau inca nu stii ce vrei? Pune-ti aceasta intrebare si vezi ce raspuns iti va da sufletul tau. Daca iti doresti cu adevarat sa devii mai bun in domeniu si iti setezi acest scop in minte, nimic nu ar trebui sa te impiedice. Succesul in tenis se poate obtine doar atunci cand scopul este mai mare decat oboseala, demotivarea, stresul sau chiar anxietatea.
Cu aceasta sarcina mentala, nu numai ca lucrezi la ceea ce iti doresti, dar iti proiectezi gandurile pentru viitor, esti mai optimist si increzator si te vezi reusind pe marile terenuri de joc ale lumii. Ce poate fi mai motivational de atat?
Invata intotdeauna lucruri noi
A trece la nivelul urmator este sinonim cu a evolua, iar evolutia se poate realiza doar prin cunoastere. Prin urmare, indiferent ca vorbim de tenis sau orice alt domeniu, este foarte important sa nu te opresti din a invata lucruri noi. Cele mai utile informatii le obtii de la antrenorul tau intrucat acesta are experienta necesara pentru a-ti oferi sfaturi si o indrumare adecvata.
Cand pasesti pe teren, asigura-te ca intri intr-o lume plina de posibilitati de care esti constient, fii curios si pune cat mai multe intrebari. Gandeste strategii de joc, fii atent la tehnicile adversarului si incearca sa il depasesti prin agilitate, inovatie si foarte multa concentrare.
Cheia spre evolutie in tenis este la jucatorul dedicat!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip