April 16, 2021

Tenisul creste copii inteligenti si responsabili

Mereu sunt intrebat daca exista o anumita varsta recomandata pentru copiii ce vor sa inceapa tenisul de performanta. Raspunsul meu este unul natural, ca tot ce tine de activitatea fizica: sportul este intotdeauna benefic in etapele de crestere si dezvoltare a copiilor! Totusi, tenisul are mai multe avantaje, fiindca mobilizeaza atat corpul, cat si mintea, in timp ce te ajuta sa-ti faci prieteni. Iata care sunt principalele motive pentru care eu recomand tenisul copiilor, adunate din experinta mea de pe teren:
In primul rand, tenisul contribuie la dezvoltarea musculara si osoasa in perioada de crestere a copiilor. Incepand cu varsta de 4-5 ani, activitatea fizica ar trebui sa devina un obicei in viata celor mici. Importanta unei musculaturi puternice este de necontestat pentru o viata sanatoasa. Atunci cand joaca tenis, copilul se misca in fata si in spate, in stanga si in dreapta si parcurge distante considerabile pe teren. Cu timpul, isi dezvolta armonios toata musculatura si dobandeste rezistenta fizica.
In al doilea rand, tenisul exerseaza coordonarea si motricitatea. In timpul antrenamentului, copilul va invata cum sa-si coordoneze mana cu privirea, atunci cand trebuie sa loveasca o minge care vine spre el. Mai mult decat atat, el va judeca viteza si forta mingii, astfel incat sa stie cand este momentul oportun sa loveasca. Tenisul creste copii inteligenti!
In al treilea rand, tenisul intareste mintea si dezvolta simtul responsabilitatii. Pentru ca este un sport individual, transforma fiecare reusita intr-o victorie personala. Astfel, tenisul construieste un psihic puternic, iar copilul va incepe sa isi asume faptele si consecintele.
Nu in cele din urma, tenisul il va disciplina si ii va dezvolta capacitatea de a rezolva rapid problemele. Un program ordonat poate avea un impact vizibil asupra copilului, care va invata valoarea timpul si va reusi sa-si prioritizeze activitatile eficient. Perseverenta si disciplina nu se invata intr-o singura zi. Ele se exerseaza de-a lungul timpului, iar tenisul reprezinta un bun inceput!
Cu prietenie,
Victor Hanescu

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip