June 9, 2023

Vrei sa iti inscrii copilul la cursuri de tenis? Iata cum alegi un antrenor potrivit!

Nu este nimic mai frumos pe lume decat sa iti vezi copilul invatand lucruri care contribuie la dezvoltarea lui. Printre ele se numara si tenisul, acest sport alb care poate fi practicat inca de la o varsta frageda si care promite ca ii va oferi micutului tau anumite deprinderi greu de gasit in alte domenii. Daca vrei sa iti inscrii copilul la cursuri de tenis, primul lucru pe care trebuie sa il faci este acela de a gasi scoala potrivita si, mai mult decat atat, antrenorul potrivit.
Un instructor bun ii poate insufla copilului tau dorinta de a evolua si a deveni mai bun in joc, prin urmare este extrem de important sa aiba de la cine invata tainele acestui sport. Antrenorul trebuie sa fie un exemplu demn de urmat, un profesionist din toate punctele de vedere care sa il indrume pe juniorul tau spre calea performantei. Asadar, iata care sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul!
Orienteaza-te in functie de experienta
Indiferent de domeniu, predarea este o activitate care se imbunatateste cu timpul. Astfel, un antrenor de cursuri tenis cu mai multi ani de experienta va sti cum sa ii abordeze pe cei mici, cum sa ii invete cele mai importante tehnici de joc si cum sa ii incurajeze in evolutia lor sportiva. Un adevarat profesionist a mai vazut copii ca al tau, stie cum sa il directioneze si ce sfaturi sa ii ofere pentru a-si imbunatati strategia de joc si, de asemenea, se pricepe de minune la a-i fi alaturi atunci cand are mai mare nevoie.
Astfel de profesionisti vei regasi si la Academia Victor Hanescu din Bucuresti, un loc in care o echipa de traineri, preparatori fizici, nutritionisti si psihologi este gata sa antreneze viitorii campioni. Personalul AVH sustine tinerii talentati si perseverenti sa atinga performanta in tenis si sa concureze la nivel international.
Observa personalitatea celui care iti indruma copilul
Este greu sa ai o chimie cu o persoana pe care ai vazut-o pentru prima data, insa nu imposibil. De regula, copiii sunt cei care reusesc sa stabileasca legaturi emotionale puternice fata de adulti si sa se ataseze mai usor fata de persoanele pe care le plac. Acest lucru se aplica chiar si atunci cand vine vorba de alegerea unui antrenor pentru cursuri de tenis.
Ca parinte, este important sa ai o discutie cu antrenorul si sa observi daca acesta este empatic si dispus sa iti indrume copilul. Felul in care vorbeste despre meseria lui si modul in care se poarta cu ceilalti copii prezenti la orele de curs sunt doar cateva indicii care te vor ajuta sa gasesti persoana potrivita.
Cere-i parerea micutului tau si asigura-te ca acesta este incantat de noul sau antrenor de cursuri de tenis. Daca juniorul este motivat de ceea ce face, cu siguranta va obtine si rezultatele mult dorite. In schimb, daca nu este multumit de profesorul lui si simte ca nu are o legatura stransa cu acesta, copilul se poate inhiba, refuzand sa mai participe la jocurile din teren.
Cu siguranta mai sunt si alte lucruri pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand alegi ca un profesionist in cursuri de tenis sa iti indrume copilul spre succesul din domeniu. Chiar daca nu iti doresti neaparat ca micutul tau sa faca performanta, ramane la fel de importanta alegerea unui bun antrenor. Peste ani, copilul tau iti va multumi ca i-ai ales un profesor dedicat, implicat si intelegator, care reuseste sa inteleaga fiecare gand, dar si orice traire din teren.

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip