June 9, 2023

In completarea antrenamentelor de pregatire fizica, Academia Victor Hanescu aduce clasele de pilates

Ce este Pilates?
Pilates este un sistem inovator si sigur de exercitii care poate transforma dramatic modul in care corpul tau arata, se simte si performeaza. Metoda are ca scop consolidarea uniforma a tuturor muschilor corpului, intarirea muschilor posturali, imbunatatirea si coordonarea respiratiei cu miscarea, marirea mobilitatii si flexibilitatii muschilor si articulatiilor.In Pilates fiecare miscare este atent planificata pentru a proteja corpul de accidentari o atentie deosebita fiind permanent indreptata catre controlul zonei centrale sau “powerhouse” (muschilor abdominali, partea superioara si inferioara a spatelui, solduri si fese si parte interioara a coapselor) precum si respectarii celor 6 principii fixe ale metodei: concentrare, control, respiratie, centrare, precizie si fluiditate. Combinarea tuturor acestor elemente duce la imbunatatirea coordonarii, mobilitatii si calitatii miscarii. Interesant este si rolul exercitiilor Pilates in educatia pentru miscare; de fapt, scopul sau principal este sa ii faca pe oameni sa fie constienti de ei insisi, de corpurile si mintile lor.
Beneficiile practicii Pilates:
  • Imbunatatirea flexibilitatii;
  • Cresterea fortei si tonusului muscular, in special a muschilor abdominali , partea superioara si inferioara a spatelui, solduri, fese si partea interioara a coapselor, denumite si “powerhouse” sau zona centrala;
  • Rezistenta musculara echilibrata pe ambele parti ale corpului;
  • Control muscular sporit al spatelui si membrelor;
  • Imbunatatirea posturii, intarirea muschilor paravertebrali;
  • Reabilitarea sau prevenirea leziunilor legate de dezechilibrele musculare;
  • Imbunatatirea coordonarii fizice si a echilibrului;
  • Relaxarea umerilor, gatului si a spatelui;
  • Prevenirea si ameliorarea durerilor lombare;
  • Reabilitarea sigura a leziunilor articulare si ale coloanei vertebrale;
  • Prevenirea leziunilor musculo-scheletice;
  • Cresterea capacitatii pulmonare si a circulatiei prin respiratie profunda;
  • Concentrare imbunatatita;
  • Cresterea gradului de constientizare a corpului;
  • Managementul stresului si relaxare.
De ce multi jucatori de tenis includ metoda Pilates in rutina lor de antrenament?

Tenisul necesita forta, putere, rezistenta si viteza, dar si mobilitatea, flexibilitatea, controlul si echilibrul sunt la fel de importante. Cerintele tenisului pot supune participantii la risc de accidentare fie ca joaca la nivel de performanta sau de agrement. Pilates poate fi o modalitate excelenta de a reduce riscul accidentarilor deoarece creste flexibilitatea si ajuta la intinderea muschilor. Exercitiile Pilates intaresc muschii stabilizatori profunzi ceea ce ofera sprijin si previn uzura prematura a articulatiilor. Lucreaza de asemenea fiecare parte a corpului impiedicand o grupa musculara sa devina dominanta, in detrimentul altor grupe musculare. Imbunatateste biomecanica miscarii conducand la o performanta mai buna. In plus, Pilates incorporeaza controlul respiratiei si concentrarea in toate exercitiile ceea ce duce la  imbunatatirea abilitatilor mentale, care sunt esentiale in castigarea unui joc de tenis.
Serena Williams practica Pilates pentru a-si imbunatati muscultura abdominala si pentru a oferi echilibru muscular intregului corp.Andy Murray a folosit metoda Pilates pentru a-l ajuta sa se refaca dintr-o serie de accidentari grave si pentru a isi imbunatati flexibilitatea si calitatea miscarii.
Cui se adreaza metoda Pilates?Cursurile de Pilates se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta, sex sau conditie fizica actuala. Daca practicati in mod regulat, ar trebui sa va bucurati de o postura corecta, un echilibru mai bun, un centru abdominal mai puternic, cresterea constientizarii fizice si scaderea stresului.Pentru a obtine beneficii maxime ar trebui sa practicati Pilates de cel putin doua sau trei ori pe saptamana. Dupa cum spunea Joseph Pilates:“In 10 sedinte veti simti diferenta, in 20 veti vedea diferenta, iar in 30 de sedinte veti avea un corp cu totul nou”.
Pentru programari la clasele de pilates va rugam se ne contactati la numarul de telefon: 0738 855 561 sau la adresa de e-mail: contact@academiavictorvanescu.ro.

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip