June 9, 2023

Cum alegi o racheta de tenis pentru copii?

In lumea tenisului, orice detaliu conteaza, de la felul in care se prezinta jucatorii pe teren si tehnicile invatate, pana la echipamentele sportive pe care acestia le folosesc in timpul jocului. In acest articol vom vorbi despre alegerea unei rachete de tenis pentru copii, un aspect care nu trebuie neglijat, mai ales atunci cand iti doresti ca juniorul tau sa faca performanta in domeniu si sa se bucure din plin de experienta din teren.
In principal, copiii trebuie sa poata manevra usor si rapid racheta, pentru a-si dezvolta abilitatile si a-si imbunatati tehnicile de joc predate de antrenori. Este esential ca juniorii sa joace cu o racheta potrivita, in functie de inaltime, forta si varsta.
Daca vrei sa alegi o racheta de tenis copii in functie de inaltime, poti lua in calcul urmatoarele variante:
lungimea de 17 inch (43 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 80 cm si varsta de 3 - 4 ani. Este cea mai mica racheta de tenis pentru copii.
lungimea de 19 inch (48 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 100 cm si varsta de 4 - 5 ani.
lungimea de 21 inch (53.3 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 110 cm si varsta de 5 - 6 ani.
lungimea de 23 inch (58 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 125 cm si varsta de 6 - 8 ani.
lungimea de 25 inch (63.5 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 140 cm si varsta de 8 - 10 ani.
lungimea de 26 inch (66 cm) este recomandata copiilor cu inaltimea in jur de 145 cm si varsta de 10 - 12 ani.
Materialul conteaza
De regula, rachetele de tenis pentru copii sunt fabricate din aluminiu. Aceste articole sportive sunt usoare si se manevreaza simplu, pentru a veni in ajutorul incepatorilor care isi doresc sa se obisnuiasca cu miscarile. Exista si rachete din grafit, insa acestea sunt recomandate celor care isi doresc sa faca performanta in lumea sportului alb. De asemenea, chiar si antrenorul poate recomanda o astfel de racheta pentru copil, in cazul in care simte ca exista foarte mult potential si ar trebui ca acesta sa exerseze cu echipamente de inalta calitate.
O racheta din grafit va oferi copilului toata puterea si precizia de care are nevoie pentru a progresa. Modelele cu dimensiunile 25 si 26 inch se numara printre cele mai intalnite si mai cautate. O tehnica pentru a gasi lungimea rachetei potrivite pentru copilul tau ar fi ca cel mic sa o prinda de maner, din partea de jos, si sa stea in picioare in pozitie dreapta, cu mainile pe langa corp. Racheta nu trebuie sa atinga pamantul, dar nici distanta dintre pamant si racheta nu trebuie sa fie foarte mare. Aceasta ar trebui sa fie in jur de aproximativ 2 cm.
De asemenea, grosimea manerului se va masura tinand degetul aratator mainii opuse, intre degetele care sunt deja fixate pe manerul rachetei. Distanta dintre podul palmei si varfurile degetelor va trebui sa fie aproximativ aceeasi cu grosimea degetului aratator.
Acestea sunt doar cateva informatii utile cu privire la alegerea unei rachete de tenis potrivite pentru copii.
Specialistii Academiei Victor Hanescu sunt gata oricand sa iti ofere si mai multe sfaturi utile cu privire la jocul de tenis fiind pregatiti sa dezvaluie micutilor pe care ii antreneaza tainele unui sport cu adevarat fascinant!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip