June 9, 2023

Alege cele mai bune cursuri de tenis pentru copilul tau urmand acesti pasi

Renumit in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a transforma un jucator incepator intr-un adevarat profesionist, tenisul este, astazi, din ce in ce mai cautat de catre persoanele care vor sa invete un sport nou. Practicat de la o varsta frageda, tenisul are multiple beneficii asupra jucatorului, oferindu-i perspective de viitor si abilitati pe care nici nu se gandea ca le poate avea. Din acest motiv, tot mai multi parinti sunt tentati de ideea unor cursuri tenis pentru copii care sa ii conduca spre performanta pe juniorii lor.
Daca si tu esti in aceasta situatie si iti doresti ce e mai bun pentru micul tau campion, iata cum alegi o scoala profesionista de tenis si care sunt aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere.
1. Documenteaza-te inainte
Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a te asigura ca vei alege cele mai bune cursuri de tenis pentru copilul tau este sa te documentezi cu privire la scolile specializate care exista in orasul tau. Cauta cat mai multe informatii despre scoala respectiva, vezi care sunt programele pe care le ofera, cine sunt antrenorii etc. De asemenea, poti citi recenzii si testimoniale, pentru a vedea ce spun alti parinti despre serviciile oferite si cat sunt de multumiti in privinta evolutiei sportive a copilului lor.
2. Discuta cu specialistii
E greu sa alegi o scoala care ofera servicii profesionale de tenis, tocmai de aceea, atunci cand trebuie sa faci alegerea, e mai bine sa mergi sa discuti direct cu viitorii profesori sau antrenori. Acestia iti vor da toate detaliile despre modul in care se desfasoara antrenamentele, terenurile puse la dispozitia sportivilor si gradul de dificultate recomandat, in functie de varsta copilului. Toate aceste informatii te vor ajuta sa iti faci o imagine de ansamblu asupra cursurilor specializate si vor contribui decisiv la luarea unei decizii.
Spre exemplu, la Academia Victor Hanescu din Bucuresti, vei intalni numai profesionisti, cu o experienta vasta in domeniu, care vor sti sa lucreze cu copilul tau si sa ii ofere antrenamentul de care are nevoie pentru a se bucura de acest sport. Mai mult, in cadrul unor cursuri de tenis, juniorul va invata cum sa isi stapaneasca emotiile si cum sa lucreze atat cu forta fizica, dar si cu forta mentala, pentru a iesi invingator din fiecare meci sau competitie.
3. Vezi daca micutul se acomodeaza repede
De regula, copiii sunt receptivi la nou, insa exista si situatii in care fie din teama, fie din alte motive, devin reticenti pe masura ce constientizeaza efortul pe care trebuie sa il depuna. Oferindu-i posibilitatea de a participa la cursuri de tenis la o academie de top din domeniu, iti vei da seama daca micutul tau se acomodeaza usor si daca ii place ceea ce face.
Incearca sa vorbesti cat mai des cu el despre importanta tenisului in viata oricarui tanar si fa-l sa priveasca sportul ca pe o necesitate pentru un stil de viata sanatos si echilibrat. Mai mult, asigura-te ca nu pui presiune pe el in privinta performantei, intrucat exista copii care practica sportul alb doar din pasiune, exact ca orice alt hobby.
Lasa-l pe juniorul tau sa isi dea seama cat de mult isi doreste sa se implice in lectiile pe care le va invata la aceste cursuri de tenis si incearca sa ii fii alaturi, motivandu-l zilnic.
Doar prin incurajare si intelegere, copilul tau va reusi sa transforme imposibilul in posibil!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip