June 9, 2023

7 sfaturi pentru a incepe "cu dreptul" un meci de tenis

Orice amator are nevoie de cateva sfaturi inainte de a incepe corect un meci de tenis. E drept ca cele mai multe sfaturi le va primi de la antrenorul cu, care lucreaza, insa informatia nu se opreste aici. Daca esti pasionat de tainele sportului alb, pentru tine sau pentru copilul tau, este foarte important sa nu renunti la a te documenta. Cu cat afli mai multe lucruri, cu atat vei stapani mai bine tehnicile invatate la cursuri!
Iata cateva sfaturi esentiale, care nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta de sportiv!
1. Nu sari peste incalzire inainte de un meci de tenis.
Poti evita o serie de accidente destul de ingrijoratoare, prin urmare asigura-te ca te-ai incalzit suficient si ai grija ca genunchii sa fie flexati pe parcursul meciului.
2. Pastreaza-ti mintea relaxata, inainte de a te concentra la meci.
Elimina toate fricile si gandurile negative si incearca sa privesti totul cu optimism. Cand te focusezi pe obiectivele tale sportive, pastreaza-ti mintea in alerta si nu scapa mingea din ochi. Fii atent la miscarile adversarului si coordoneaza-ti miscarile in ritmul de joc.
3. Asigura-te ca esti echipat corespunzator pentru un meci de tenis.
Acest lucru inseamna ca este recomandat sa ai haine sport cat mai confortabile, care sa nu te stranga si care sa iti ofere libertate de miscare. Acorda atentiei si pantofilor sport, deoarece incaltamintea trebuie sa fie cat mai comoda, indiferent de tipul terenului pe care joci.
4. Ai grija sa te bucuri mereu de pauzele din joc.
Cateva minute pentru a-ti oxigena plamanii si creierul si o pauza de hidratare iti vor face bine, astfel te vei intoarce fresh pe teren.
5. Aplica in mod corect tehnicile invatate la cursuri.
Un jucator bun trebuie sa stie ca tehnica nu inseamna doar modul in care loveste mingea cu racheta. Aceasta implica diverse strategii, cum ar fi diferitele moduri in care tii racheta, plasarea mingii pe partea opusa si capacitatea de a citi intentia adversarului. Invatarea tehnicilor de baza in tenis este importanta pentru un incepator deoarece ajuta la imbunatatirea generala pe termen lung.
6. Lucreaza in permanenta cu psihicul tau.
Pentru orice meci din teren trebuie sa te pregatesti atat fizic cat si mental. Forta mentala in tenis functioneaza ca un potentiator de energie fiind de ajutor oricarui jucator care intelege miza jocului, indiferent de gradul de epuizare fizica.
7. Nu te lasa batut!
Tenisul este un sport atat de complex si interactiv, incat presupune foarte multa munca si rabdare. El nu se invata in doar cateva lectii, prin urmare necesita ore bune de antrenament si invatare constanta. Chiar daca nu esti un jucator profesionist, antrenamentul adecvat isi va spune cuvantul pe masura ce evoluezi si devii mai bun in ceea ce faci.
Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care le poti pune in practica inaintea fiecarui meci. Dupa cum vezi, totul tine de disciplina si de determinare in lumea sportului alb, mai ales daca iti doresti cu adevarat sa faci performanta in domeniu.
Fii constant in drumul tau spre succes si te vei bucura de rezultate cu adevarat uimitoare care merita asteptarea!

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii
Tenis copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip