June 9, 2023

5 avantaje de care se va bucura orice copil care participă la cursuri de tenis

Dintre toate sporturile, tenisul antreneaza atat corpul, cat si mintea in egala masura, fiind o activitate care implica atentie, concentrare si o buna mobilitate. Numit si "sportul alb", tenisul este o alegere benefica pentru orice copil care il poate practica de la o varsta frageda.
Daca si tu vrei sa iti inscrii copilul la cele mai bune cursuri tenis si nu stii care sunt avantajele pe care le detine acest sport, descopera cateva lucruri interesante despre cat de importante sunt momentele petrecute in teren!
1. Dezvolta mobilitatea si capacitatea de coordonare
Potrivit specialistilor, tenisul se numara printre putinele sporturi care dezvolta mobilitatea copiilor. In cadrul unor cursuri de tenis, micutii invata cum sa isi coordoneze miscarile mai bine si cum sa faca fata situatiilor limita. De asemenea, ei devin mai atenti la obiectele puse in miscare (minge, racheta) si reusesc sa se concentreze mai bine cu fiecare exercitiu pe care il fac in cadrul antrenamentelor.
2. Imbunatateste aptitudinile fizice
Un alt avantaj pe care il ofera sportul alb este faptul ca imbunatateste aptitudinile fizice si ii ajuta pe copii sa invete mai multe lucruri despre forta, viteza, rezistenta, capacitate de reactie si orientare in spatiu.
Toate aceste atribute ii vor ajuta pe micii jucatori sa devina sportivi de performanta, daca se antreneaza eficient in cadrul unor cursuri de tenis. Cu ajutorul specialistilor, acestia isi pot imbunatati aptitudinile fizice si se pot face remarcati in fata adversarului de joc.
 
3. Asigura o disciplina fizica si mentala
Nu orice sport poate disciplina atat fizicul, cat si psihicul, tocmai de aceea tenisul este atat de indragit in randul sportivilor care il practica inca de la o varsta frageda. Daca iti doresti ca juniorul tau sa fie disciplinat si foarte bine organizat, atat in privinta tehnicilor de joc, cat si in ceea ce priveste increderea de sine, inscrie-ti copilul la cursuri tenis de top. Aici va invata totul despre relatiile sociale si despre principiul fair-play-ului.
Spre exemplu, in cadrul Academiei Victor Hanescu din Bucuresti, copiii pot beneficia de antrenamente personalizate, sustinute de o echipa de specialisti si antrenori care sunt gata sa ii transforme pe juniorii de astazi in campionii de maine. Aceste cursuri sunt gandite in asa fel incat fiecare jucator sa simta o evolutie pe parcursul lor si sa invete care este adevaratul drum spre performanta.
4. Este benefic pentru sanatate
Fara indoiala, sportul inseamna sanatate, cu atat mai mult tenisul, care imbunatateste simtul tactil, favorizeaza circulatia sangelui si ajuta la buna functionare a inimii, a plamanilor si a muschilor. Totodata, miscarea realizata in timpul antrenamentelor de tenis contribuie la dezvoltarea sistemului osos. Astfel, practicand acest sport regulat, copilul se va simti mai puternic, mai energic si se va bucura de o dezvoltare armonioasa in timp.
5. Este o modalitate perfecta de relaxare
Nu in ultimul rand, tenisul este o modalitate ideala pentru relaxare, mai ales in cazul copiilor, care simt nevoia de a face miscare, insa nu au intotdeauna foarte multe optiuni de a petrece timp in aer liber. In cadrul unor cursuri tenis, copiii se pot descarca de presiunea acumulata in timpul zilei, astfel ca se vor simti mai odihniti, vor dormi mai bine si isi vor putea indeplini activitatile de zi cu zi cu mai mult elan.

Heading

No image
Categorii
Tenis
Etichete
Academia de tenis
Activitati sportive
After school
Antrenament familie
Coordonare
Cursuri de tenis
Dezvoltare emotionala
Joaca tenis
Mini-tenis
Motricitate
Sanatate
Sport copii

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip